A whisky fajták általában vegyescefréből készülnek. A felhasznált gabonák között említhetnénk az árpát, a kukoricát, rozst, búzát vagy a rozsmalátát. Ezek fahordóban kerülnek érlelésre. A whisky fajták Skóciából, Kanadából és Japánból származnak. Ezeket különféle szempontok alapján tudják megkülönböztetni a szakértők is. Mint például a cefre összetétele, a lepárlás módja, illetve az érleléshez használt hordók típusa. Sokan nem tudják, de még a földrajzi elhelyezkedés is szerepet játszik az elkészült alkohol ízvilágában.
A whisky megvásárlása során gyakran találkozhatunk a single grain és single malt kifejezésekkel. Ez annyit tesz, hogy egy lepárló adja az alapanyagot. A blended pedig a kevert megoldásra utal. Mindegy, hogy 40-46-50 %-os vagy 54,2 %-os alkoholtartalmú ital mellett döntünk. A lényeg, hogy a premiumitalnagyker.hu webáruházban megtalálható whisky fajták állandó jelleggel bővülnek. Sokszor még remek akciókba is belefuthatunk, így érdemes többször visszalátogatnunk a webshop oldalára.